APK Menu sluiten

APK via CarXpert Middenweg

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Alle auto’s in Nederland moeten volgens de wet regelmatig gekeurd worden, behalve auto’s van vóór 1960. Wij helpen u graag met uw APK te Mustergeleen / Windraak!

 

Wat is een APK?

De APK keuring in onze CarXpert garage te Windraak duurt ongeveer een half uur. Alle belangrijke milieutechnische en veiligheidsaspecten van de auto worden gecontroleerd. Let op, het is géén vervanging van de onderhoudsbeurt. Er wordt alleen gekeken naar een standaard lijst met controlepunten, zoals het profiel van de banden, de remmen en de verlichting.

Alle controlepunten worden ingevoerd bij de RDW, waaruit het keuringsrapport ontstaat. Hier kunt u ook zelf uw gegevens opzoeken, vul uw kenteken hier in.

Hoe vaak?

De frequentie van de APK-keuring hangt af van de leeftijd van uw auto. Oudere auto’s moeten vaker gekeurd worden dan nieuwe auto’s. Bij nieuwe benzine auto’s hoeft u pas na vier jaar een APK uit te voeren die daarna elke twee jaar herhaald moet worden. Na acht jaar is een APK elk jaar verplicht.

Bij nieuwe Diesel en LPG auto’s gelden weer andere regels, dan wordt u de eerste keer na drie jaar en vervolgens elk jaar verwacht.

De APK wordt uitgevoerd door onze gediplomeerde keurmeester. Vaak wordt de keuring gecombineerd met een onderhoudsbeurt. Dat is ook voor u voordelig! Vraag naar de speciale voorwaarden in onze CarXpert garage.

Wat kost een APK-keuring?

Er is geen vaste prijs voor een APK. De kosten hangen af van uw type auto (diesel of benzine of elektrisch) en of u het wel of niet combineert met een onderhoudsbeurt. Dat pakt voordeliger voor u uit. De APK kosten voor een dieselauto zijn hoger dan voor een benzine auto, omdat er nog extra keuringsonderdelen inzitten, zoals het testen van het roetfilter.

Vraag ons gerust naar de kosten!

Auto afgekeurd?keuringsrapport APK

Het is verstandig om uw auto op tijd te laten keuren zodat u nog genoeg tijd hebt om tot de vervaldatum actie te ondernemen. Dat kan vanaf twee maanden vóór de vervaldatum. Dat heeft trouwens geen nadeel: de originele vervaldatum wordt gehanteerd en niet de keuringsdatum.

Is uw auto afgekeurd, dan helpen wij u goed verder! U mag in ieder geval ná de vervaldatum niet meer met de auto de weg op, behalve om naar de garage te rijden. Wij begrijpen dat dit lastige situaties met zich mee kan brengen. Wij helpen u verder met passende service, zoals een vervangende auto of een snel verholpen mankement.

Bent u het echt niet eens met de afkeuring, dan kunt u terplekke bezwaar maken. Een medewerker van de RDW komt dan kijken of de afkeuring terecht is.